fbpx

Monille on tuttu sellainen termi kuin vesisuonisäteily. Se on sukupolvien ajan tunnettu, terveydelle haitallinen säteilylinja. Etenkin vanhempi väestö käyttää tätä termiä. Puhutaan että talon kohdalla menee vesisuoni ja se aiheuttaa kaikenlaista haittaa. Tällainen tapaus on kuitenkin äärimmäisen harvinainen.

Haittaa tekevä ilmiö onkin todellisuudessa maasäteily. Tämä ohuempien tasojen säteily muodostaa ruudukon, jonka linjat kulkevat maapallon magneettisten napojen suuntaisesti. Suomen leveysasteilla tällainen linja on noin kolmen metrin välein. Näin siis jokaisen talon kohdalla on maasäteilylinja. Luonnossa ei tietenkään ole mitään turhaa ja näin tämäkin säteilylinjasto on luonnolle tärkeä, mutta ihmiselle se on haitallista ja jos sattuu nukkumaan linjan risteyksessä, se voi olla terveydelle jopa vaarallista.

Vesisuonisäteily on kuitenkin myös olemassa oleva ilmiö, mutta siinäkin juurisyy on maasäteily.

Virtaava vesi aiheuttaa staattista sähköä veteen. Maasäteily nousee maasta yli 10 kilometrin korkeuteen, kääntyy sieltä alas ja hakeutuu tiivistyen vesisuoneen. Tästä syystä vesisuonen kohdalla on haitallista asua, mutta kuten mainittua, tällainen tilanne on hyvin harvinainen.

Maasäteilyä taas on perinteisesti pyritty maadoittamaan vaikka laittamalla kuparisia johtimia talojen nurkille. En osaa sanoa kuinka hyvän suojan se antaa, mutta onneksi nykyään ihmiselle haitallinen osa maasäteilystä voidaan poistaa vahvalla henkisellä käskyllä, joten näitä virityksiä ei enää tarvita, jos vaan ihmisellä on tästä vaihtoehdosta tietoa.

Haitallisen maasäteilyn poistaminen kodista sisältyy aina myös automaattisesti kaikkiin kuntoutuksiimme.

Tahdotko lukea lisää kuntoutuksista? https://www.elavienmaassa.fi/avuksi/

Suositut julkaisut