fbpx

Lapset vaistoavat ympäristönsä aikuista herkemmin. Monesti on törmätty ongelmaan, että lapsi ei meinaa rauhoittua nukkumaan tai heräilee yöllä ja häntä pelottaa. Joskus on mahdollinen myös harvinaisempi yöllinen kauhukohtaus, jossa lapsi huutaa suoraa huutoa ja tuijottaa jotain tiettyä kohtaa huoneessa silmät ammollaan.

Enimmäkseen näissä kaikissa tapauksissa on kyse ’vain’ vainajista, jotka ovat löytäneet tiensä herkän lapsen lähelle. Jos vainajien määrä ei ole suuri, niin päivän touhuissa ei välttämättä huomaa häiriötä. Mutta siinä kohtaa, kun on tarkoitus rauhoittua nukkumaan ja muuta hälinää ympärillä ei enää ole, lapsi tuntee ympärillään jonkun epämukavan ja ehkä pelottavankin.

Kaikki tapaukset eivät ole olleet sellaisia jossa vainajat ovat lapsen ympärillä. On myös asuntoja joissa vainajat viihtyvät, silloin nukkumisongelma voi häiritä koko perhettä, mutta tässäkin tapauksessa lapset aistivat nämä aikuisia herkemmin.

Ratkaisu on näissä onneksi yksinkertainen ja välitön. Samalla hetkellä kun vainajat autetaan eteenpäin lapsen ympäriltä ja kodista, häiriötila poistuu, seuraava yö nukutaan rauhallisesti, ei ole enää ympärillä mitään näkymätöntä pelottavalta tuntuvaa. Kauniita unia 🌜

Lasten nukkumiseen saatat saada avun täältä💗

Suositut julkaisut