Luontohan hoitaa ja puhdistaa itse itseään monin eri tavoin, joita me ihmiset voimme vain ihmetellä ja monet niistä jäävät useimmilta pimentoon vaikka asiat tapahtuvat aivan silmiemme edessä.
Yksi näistä on ukkonen ja tarkemmin sanoen salamat ja niiden vaikutukset.
Pelkästään metsien kiertokululle ukkosella on suuri merkitys. Luontaisesti metsien uudistuminen pohjolassa menee pähkinänkuoressa näin.
Ensin avoimelle alueelle tulevat lehtipuut, sitten mänty, jonka perässä tulee kuusikko. Kun metsämaa alkaa jonkun sadan vuoden jälkeen happamoitumaan etenkin havukarikkeiden seurauksena, se tulee tiensä päähän ja luonto hoitaa sinne kulotuksen salaman sytyttämänä. Näin emäksisen tuhkan vaikutuksesta maan pH taas palautuu ennalleen ja kiertokulku voi alkaa uudelleen. Näinhän ei tietysti tapahdu talousmetsissä, joissa ihmisellä on sormensa pelissä.
Myrskyt ylipäätään nostavat värähtelyä eli parantavat paikan olotilaa. Se on yksi syy miksi äärevät sääolot lisääntyvät koko ajan. Luonto ei voi hyvin ja Äiti Maa koittaa pärjätä minkä pystyy.
Monet varmastikin tunnistavat sen ukkoskuuron jälkeisen raikkaan ilman. Siitä on kyse, monellakin eri tasolla.
Lainaan soveltaen tässä nyt Esko Jalkasen tutkimuksia aiheeseen liittyen, kun hän pohti salaman sähkön alkuperää:
‘Miksi ukkosen jälkeen ulkona on parempi energia? Syy on sähkö eli salamat. Yksi kunnon salama ulottaa vaikutuksensa 1-2 hehtaarin alueelle ja siitä hyötyy koko luonto. Ukkospilven synty on valtava ilmavirtojen yhdistelmä, joka tiedemiesten mukaan tarvitsee saman verran energiaa, mitä on kymmenessä toisen maailmansodan aikaisessa ydinpommissa.
Ukkosissa on mukana myös eetteritason voimia ja hirmumyrskyissä jopa astraalitason tekijöitä.
Näistä tapahtumista tulee toki ihmisille aineellisia ja henkiäkin vaativia seuraamuksia, mutta ne eivät kuitenkaan ole esteenä näille voimakkaille luonnonvoimille, koska värähtely on saatava nousemaan koko luonnon vuoksi.‘
Ukkoset siis voivat näyttäytyä tuhoa aiheuttavina tekijöinä, mutta suuressa luonnon kuvassa ne ovat äärettömän tärkeitä.
Ehkä moni meistä salamointia katselleessan kokeekin kunnioitusta tuota suurta voimaa kohtaan.
Jiri