fbpx

Usein kuulee puhuttavan, että joku henkilö harmittelee, kuinka hänellä on pahaa Karmaa kaikessa mitä tekee, kun kaikki tuntuu menevän persiilleen. Myös jossain asiassa tai paikassa tuntuu olevan kovin usein pahaa Karmaa.

Tämä hiukan harhaanjohtava ajatusvirhe häiritsee minua siinä määrin, että päätin avautua rahtusen verran.

Karma ei periaatteessa käsitä hyvää eikä pahaa. Se on vain….no Karmaa.

Jossain kohtaa raamattua on sanottu jotenkin näin: ”isäin synnit minä kostan kolmanteen polveen”. Kuten useimmat henkisen puolen vanhat kirjoitukset, tämäkin on kirjoitettu symbolisesti. Ei se tarkoita, että joku persoonallinen mahtimies kostaa isän tekemät väärät teot pojanpojanpojalleen. Se tarkoittaa, että persoonan tekemät väärät teot tulevat Karman Lain mukaisesti saman persoonan vastattaviksi parin-kolmen seuraavan elämän kuluessa. Tilit pitää saada tasattua. Kyse on siis tasapainosta ja tässä taitaa olla ainakin osittain kyse siitä kuuluisasta elämän tarkoituksestakin.

Karmaa voidaan sitten tasia monilla eri tavoilla. Jotkut sairauksista voivat olla karmallisia, pari- ja perhesuhteet ovat melkein poikkeuksetta karmallisia. Sivusta katsottuna voisi helposti ajatella, että tuo toinen puolisko on kyllä ihan törkeä toista kohtaan, mutta tilien tasoittelua kaikki tyynni. Miksi ihmeessä joku henkilö ei lähde läiskimään väkivaltaisesta parisuhteesta? Aina vain antaa anteeksi…

Vedän tässä nyt suurta linjaa eikä se aina tietysti ole noin, mutta uskallan sanoa, että hyvin usein. Tämä myös selittää usein rakkaudet ensisilmäyksellä, nopeat lapsenteot ja sitten mennäänkin kohta Kilpeläisen Tuuren Autiosaari- kappaletta lainatakseni ”naama edellä asfalttiin, kamat autoon ja helvettiin”. Karmaa voidaan siis ajatella balanssina, jota voidaan tasata perinteisesti ns kärsimällä. Toinen tapa on sitten erilaiset pyyteettömät auttamistyöt, joka sitten lähtee henkilöstä ihan itsestään.

Muuta tietä ei allekirjoittaneella ole tiedossa karmavelan kuittaamiselle.
Pointtina kuitenkin on, että Karma on aina ihan itse ansaittua.
Ehkä tältä kantilta katsottuna ikävätkin asiat näyttävät sen pilven kultareunuksen.

Suositut julkaisut