fbpx

Usein kuulee puhuttavan, että joku henkilö harmittelee, miten hänellä on pahaa Karmaa kaikessa mitä tekee, kun kaikki tuntuu menevän pieleen. Myös jossain asiassa tai paikassa tuntuu olevan usein pahaa Karmaa.

Tämä hiukan harhaanjohtava ajatusvirhe häiritsee minua siinä määrin, että päätin avautua rahtusen verran.
Karma ei periaatteessa käsitä hyvää eikä pahaa. Se on vain…. no Karmaa… tasapainoa.

Jossain kohtaa raamattua on sanottu jotenkin näin: ”isäin pahat teot minä kostan toiseen tai kolmanteen polveen”. Kuten useimmat henkisen puolen vanhat kirjoitukset, tämäkin on kirjoitettu symbolisesti.

Ei se taida kuitenkaan tarkoittaa, että joku jumalolento kostaa isän tekemät väärät teot pojanpojanpojalleen. Se tarkoittaa, että persoonan tekemät väärät teot tulevat Karman Lain mukaisesti saman sielun vastattaviksi parin-kolmen seuraavan elämän kuluessa. Sielu (henki) on sama, mutta ihmispersoona vaihtuu. Karman laissa on siis kyse tasapainon saavuttamisesta menneiden ja nykyisten tekojen välille.

Jos asioita katsoo vain tämän elämän osalta, niin varmasti se näyttäytyy pahana. Pahana karmana, mutta se ei ole koko totuus.

Oikeastaan Karman tasapainoa voidaan tavoitella kahdella eri tavalla. Kärsimällä ja auttamalla.

Kärsimällä; voi tarkoittaa vaikka hankalaa parisuhdetta. Itse on joskus ollut ikävä toista kohtaan ja vetovoiman lain mukaisesti tässä elämässä ollaan taas yhdessä ja sitten vaan tasoitellaan tilejä. Tämä voi selittää asioita, eikö vain?

On myös karmallisista syistä syntyneitä sairauksia. Tässäkin saattaa Karma selittää asioita, jotka voivat tuntua muuten täysin epäreiluilta ja kamalilta.

Auttamalla; muita ihmisiä keräät positiivista karmaa ja se näkyy sitten Karma-pankin tiliotteellasi viivan alla. Ihan pienikin auttava työ vie eteenpäin. Vanhuksen kauppakassien kantaminen. Opetustyö. Eläinten auttaminen. Mikä tahansa positiivinen teko vie sinua henkisesti katsoen eteenpäin.

Karma on omaa menneisyyttä ja nyt on ihmiskunnalla kova homma kulkea kohti tasapainoa, jonne se totisesti on matkalla (vaikkei siltä ehkä näytä). Huomenna on jokaisen helppoa jatkaa tätä suuntaa. Hymyillä vastaantulijoille ja avata vaikka porraskäytävän ovi.

Esko Jalkasen sanoin; Pieniä tekoja, suurella sydämellä.

Kaikkea hyvää sinne,

Jiri

Suositut julkaisut