fbpx

Paljon on kantautunut nyt korviin erilaisia lasten ja nuorten välisiä kiusaamistapauksia, osa hyvin rajujakin.

Lasten asiat ovat erityisen lähellä sydäntä ja siksi tuntui tärkeältä avata hiukan tätä asiaa. Itselle nousee vieläkin kiukku ja harmitus, kun näitä tulee vastaan, mutta tunnemyrsky on rauhoitettava saman tien, jotta asiassa pääsee tekemään tarvittavia auttamistöitä.

En väitä, että näillä toimilla saataisiin kaikki tapaukset kuntoon ja asiat ratkeamaan, mutta paljon on asioita joihin kuntoutuksella pystytään vaikuttamaan.

Kiusaamistapauksissa on samanarvoisiksi kuntoutettaviksi otettava sekä kiusaaja että uhri. Kenestäkään ei ajatella siinä pahaa tai halveksittavasti.

Ensin tapaukseen liittyvien henkilöiden kodeista poistetaan kaikki löydetyt häiriöt, jotka saavat olon kotona tuntumaan ikävältä ja kiukkuiselta. Samat asiat tarkastetaan myös koulusta.

Tämän jälkeen päästään tutkimaan miltä osallisten henkilöiden tilanne näyttää näkymättömältä puolelta ja poistetaan kaikki heidän ympäriltä löytyvä negatiivinen kuorma joka aiheuttaa pahaa oloa.

Kun nämä löydökset on saatu poistettua, kuntoutetaan heidät jolloin värähtely nousee ja elämänvoimakenttä laajenee eli tulee kokonaisuudessaan parempi olotila.
Lopuksi vielä vaikutetaan kiusaajan ja kiusatun välisiin karmallisiin asioihin niin paljon kuin on tarpeen ja sallittu.

Näillä toimilla sekä kotona, koulussa että henkilöllä itsellään pitäisi olla helpompi olla ja toivottavasti tilanne sitä myötä alkaa asettumaan.

Tässä hiukan yksinkertaistin tehtäviä toimia, on vielä paljon yksittäisiä asioita jotka pitää kuntoutuksessa ottaa huomioon, mutta pääpiirteissään tämä on tapa joilla me auttajat pystymme vaikuttamaan näihin tapauksiin.

Toivotaan, että lapset ja nuoret saavat nauttia elämästä ilman pelkoa arjessa.

Kaikkea hyvää nuorille!

Mahdollisuus saada apua

Suositut julkaisut