fbpx

Kuntoutuksen yhteenvetolomakkeessa näkyy, jos henkilön ympärillä on ollut elämistä hankaloittavia negatiivisia henkilöitä tai ihmispetoja.

Kun yhteenveto on tupsahtanut kuntoutetun sähköpostiin, tuleekin aika usein kysymys mikä on ihmispeto. Ja kysymys on ihan ymmärrettävä, koska termi kuulostaa aika pelottavalta.

Ero negatiivisen henkilön ja ihmispedon välillä on ainoastaan negatiivisuuden vahvuus. Tähän on olemassa ’mittaamista’ helpottava asteikko, mutta ei mennä siihen tällä kertaa.

Tutkittavan ympäriltä löytyvä negatiivinen henkilö voi olla joko lähipiiristä tai vaikuttaa jossain etäämpänä. Yhtäkaikki hänen vaikutus on kuitenkin monella tapaa asioita ja oloa hankaloittava.

Jos henkilön ympäriltä löytyy ihmispeto, tämä on vastaavanlainen, mutta paljon voimakkaampi ja mustempi. Hänellä on ikäänkuin voimakkaampi vaikutus asioihin ja usein apua pyytäneellä henkilöllä ei ole omin voimin mahdollisuutta päästä pois hänen vaikutuspiiristään, hän on pihdeissä.

Kuntoutuksen näkökulmasta konstit ovat kuitenkin samat. Tutkittavan henkilön lisäksi kuntoutetaan nämä ympäriltä löytyvät negatiiviset henkilöt ja ihmispedot, sekä kuitataan keskinäisiä karmavelkoja pois niin paljon kuin on tarpeen ja sallittu. Usein tällä saadaan tilannetta rauhoitettua ja tämä toisen ihmisen varjo alkaa väistyä tutkittavan ympäriltä. Olo voi olla helpottunut ja tuntua, että henki alkaa taas kulkea.

Apua löydät täältä 💗

Suositut julkaisut