fbpx

Joskus vaikuttamassa olevat häiriöt ovat niin rajuja ettei oikein ole edes mahdollisuutta olla ’normaali’.

Viikko sitten kantautui korviin tieto alakouluikäisestä lapsesta joka ajautui jatkuvasti ongelmiin koulussa ja harrastuksissa. Ei mitään räikeää, mutta jatkuvaa pientä kränää ja häiriötä.

Kun sitten laitettiin nämä näkymättömät salapoliisilasit päähän ja taustaa lähdettiin tutkimaan, löytyikin kodin maa-alueelta sellaisia vanhoja rasitteita että olotila on varmasti ollut niin hankala ja sietämätön ettei hyvään oloon ole edes ollut mahdollisuutta.
Ja tämä oma hankala olotila on heijastunut sitten kaikkeen olemiseen ja käyttäytymiseen.

Toivotaan, että nyt häiriöiden poistamisen jälkeen kotona on rauhallinen ja levollinen ilmapiiri joka vaikuttaa lapsen käyttäytymiseen rauhoittavalla tavalla. Onneksi minulla on mahdollisuus kuulla miten asiat siellä etenevät ja toivon sydämestäni, että vanhemmat saavat pian huomata miten lapsen silmissä kimmeltää iloisuus entisen harmauden tilalla.

Halusin näin kertoa, että lapsi ei välttämättä ole tuhma. Joskus voi löytyä rasitteita, jotka saavat olon tuntumaan niin sietämättömältä, ettei pysty muunlaiseen käytökseen. Onneksi näihinkin on mahdollista vaikuttaa 💗

Kodin ja ympäristön kuntoutus

Suositut julkaisut