fbpx

Termi on tuttu, mutta mitä tuolla oikeastaan tarkoitetaan? No, saduista tuttuja juttuja, kuten keijuja, menninkäisiä, haltioita, maahisia, tonttuja jne.

Henkisen ”uran” alussa insinööri-Jirin oli hiukan hankala hyväksyä näitä todeksi, mutta kun asioihin perehtyi niin eipä siinä olekaan sen kummempaa. Olevaisuus on niin paljon moniulotteisempaa, kuin voi ensi alkuun kuvitellakaan. Fyysinen jästi-silmämme kun ei havaitse niistä kuin pienen osan.

Luonnonhenget ovat eetteritason olentoja eli herkkä ihminen saattaa heitä nähdäkin. Vielä parisataa vuotta sitten ihmisetkin olivat lähempänä luontoyhteyttä ja monet näkivät niitä ja sieltä varmaan kumpuaa saduissa kuvatut asiatkin. Ne vain ovat saaneet nykyisillään tuon kielteisen satu-leiman.

Luonnonhenget työskentelevät pitkälti luontoa auttaakseen vesistöissä, metsissä ja tulevat kyllä myös ihmisten avuksi, kun vaan osataan pyytää.

Kun luontoa sitten myrkytetään ja muutenkin kaltoin kohdellaan, niin luonnonhenkien elinympäristö heikkenee. Ne eivät voi oleilla alueilla joilla on alhaiset energiat. Siten esimerkiksi kaupungeissa ne ovat käyneet harvaksi. Tammerkosken polkupyöräviidakossa on hiukan erilaiset elinolosuhteet kuin vaikka Ruunaan koskilla Lieksassa.

Luonnonhenget ovat vain yksi osa tätä olevaisuuden moninaisuutta. Toivottavasti tämä kokonaisuus alkaa ihmisille taas pikkuhiljaa avautua.

Jiri

Suositut julkaisut