fbpx

Aloittaessamme Elävien Maassa- palvelun, meillä heräsi mielestämme suorastaan ylevä ajatus. Kun kuntoutuksen tilanneen henkilön koti, ympäristö ja osa menneisyyttäkin on kerran tutkittu ja puhdistettu niin siihen verrattuna niiden ylläpitäminen henkisistä rasitteista vapaana on suhteellisen helppoa ja nopeaa näin kuntouttajan perspektiivistä. Tällöin puhutaan useimmiten maanläheisistä vainajista ja ihmisten tekemistä pahoista silmistä. Oman menneisyyden rasitteita, jotka tuntuvat rajuimpina, ei pulpahtele pintaan kovin usein ellei ihminen sitten ole voimakkaasti tekemässä auttamistöitä, jolloin omia Karmavelkoja kuittaantuu pois.

Pidimme kauniina ajatuksena, että tekisimme viikottain kerralla kaikkien jo kuntoutettujen kotien ja ympäristön tarkistuksen. Näin kerran kuntoutetut voisivat hyvin jatkossakin. Teimme tästä oikein postauksenkin. ”Yläkerta” oli asiasta kuitenkin toista mieltä. Sieltä tultiin jokunen viikko sitten suorastaan silmille, että ettekö te pösilöt näe, mitä te teette. Teette ihmisille karhunpalveluksen. Ihmisten tulee oppia huomaamaan tuo näkymättömän maailman läsnäolo. Ei meillä ole oikeutta ottaa tätä mahdollisuutta oppia heiltä pois. Hankala hyväksyä, etten tajunnut tätä itse aiemmin.

Hoidamme edelleen vastuullamme olevat asiat eli kuntoutuksessa löytyvät ja vapautuvat ulkoiset ja sisäiset rasitteet pois kuten ennenkin, mutta kun ne on tehty, emme itse aloitteellisesti puhdista kenenkään asioita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö erikseen voisi apua pyytää kuntoutuksen jälkeen.
Ja mikä on erityisen hienoa, moni kuntoutettu onkin saanut kipinän lähteä itse oppimaan oman ympäristön puhtaana pitämistä Esko Jalkanen – Luonnonvoimat kurssien kautta.

Perimmäinen tarkoituksemme on siis herätellä ihmisiä siihen ajatukseen, että meille näkyvä fyysinen maailma on olemattoman pieni osanen koko olevaisuudesta. Fyysinen maailma ei niin paljoa vaikuta tuonne näkymättömälle puolelle, mutta näkymätön maailma vaikuttaa fyysisessä muotojen maailmassa ihan kaikkeen.

Suositut julkaisut