fbpx

Bioenergia on hyvin laaja käsite, mutta tässä pieni pintaraapaisu.

Esko Jalkanen lienee ensimmäinen, joka tuota termiä aikoinaan käytti Suomessa. Jossain maissa puhutaan praanasta, jossain ci-energiasta jne.
Yhtäkaikki, kyse on kosmisesta elämänvoimasta. Bioenergiaa on kaikkialla luonnossa. Vain ihmisen tekemät teolliset tuotteet ovat energisesti täysin kuolleita.

Ihmisen käyttämä epäharmoninen sähkö (50Hz) tuhoaa tehokkaasti bioenergian. Tästä syystä mm. ruuanlaitossa on syytä olla tarkkana ja käyttää sähkövempaimia harkitusti.
Ihmisen kehon värähtelytaajuus on kahdeksalla jaollinen, joten käytettävän sähkön taajuus olisi pitänyt ”säätää” esim 48 hertziin. Näin se ei olisi ihmiselle haitallista.

Perusterveen ihmisen ympärillä on pallomainen bioenergiakenttä, jonka halkaisija on kahden metrin luokkaa. Kun tämä kenttä alkaa kasvaa, se kertoo siitä, että ihminen on astunut niin sanotusti polulle. Tietoisuus alkaa laajeta. Sen suuruus kertoo hyvin paljon fyysisen kehon terveyden tilasta.
Sairaalla tai muuten henkisesti burnoutissa olevalla kenttä voi olla vain muutaman sentin.
Pienentynyt bioenergiakenttä altistaa ihmisen siis sairauksille, kun keho ei toimi oikein ja on heikko.

Ehkäpä nykyajan isoin vihulainen bioenergiakentälle on wifit, mobiiliteknologia tukiasemineen jne. Mitä herkempi ihminen on, sitä haitallisempaa sähkömagnetismi heille on. Onneksi herkillä ihmisillä tämä kenttä on useita, jopa kymmeniä metrejä ja se toimii kuin akku. Hankalissa paikoissa se hiukan kutistuu, mutta tankkautuu sitten taas nopeasti ennalleen. Hirvittää ihan tosissaan tuo teinien kädenjatke (älypuhelin) nykyään.

No mistä sitä bioenergiaa sitten saa lisää? Tärkeimmät lähteet lienee ruoka, vesi, aurinko ja chakrat. Nämä kaikki kun on kunnossa, niin hyvä on ihmisen olla.

Suositut julkaisut