fbpx

Vanhempi lapsistani, nyt jo lukiolainen on ollut pienestä pitäen melkoinen iltakukkuja. Kun lukio syksyllä alkoi, huomattiin että työmäärä peruskouluun nähden on jo melkoinen ja sen ajan kun koulussa on ja kotona koulutehtäviä tekee, olisi suorastaan suotavaa että nämä voisi tehdä virkeänä. Unirytmi ei vaan millään meinannut kääntyä sellaiseksi, että unta olisi yöllä putkeen riittävästi skarppina olemiseen.

Mutta. Niin tuli se ilta, että teini kysyi voisiko hän ottaa diffuserin omaan huoneeseensa ja kokeilla auttaisiko laventeliöljy häntä nukahtamaan aikaisemmin. Niinpä se siirrettiin hänelle sängyn viereen ja laitettiin pöhisemään jo muutama tunti ennen nukkumaanmenoa, että alkaa pudottamaan kierroksia ja rentouttamaan nukahtamaan samalla kun touhuaa iltajuttuja.

Muistan omasta nuoruudesta, että vanhempien sanomisilla ei ollut aina niin kauheasti painoarvoa, vaan asiat piti saada hoksata itse.

Voi miten hyvältä nyt tuntuu, että en tuputtanut tuota uniöljy-asiaa teinille väkisin ja saanut aikaan vastareaktiota, vaan hän itse toista vuotta sivusta katsoneena tuli siihen päätökseen, että haluaa kokeilla myös. Ja nyt kun hän on huomannut sen hyödyt, se on juuri se hänen oma oivalluksensa eikä kenenkään muun tuputtama.

Hyvinvointi-sivulla on kerrottu tarkemmin miksi nämä öljyt mahdollistavat tämänkaltaisia mukavia muutoksia.

Suositut julkaisut