fbpx

Vuosisatoja on Suomessa puheltu, että jos rakennuksen alla on vesisuonisäteilyä, niin ennen pitkää talon asukkaat sairastuvat ja eläimet voivat huonosti navetassa.
Ja onhan se vanha kansa ollut oikeassa. Oikeampi termi tälle olisi ehkä kuitenkin maasäteily kuten kohta selviää.

Maasäteily on siis kauan tunnettu ilmiö. Se on eetteritason säteilyä, joka on luonnolle tuiki tarpeellinen, mutta ihmiselle se on vaarallinen. Sitä ei ole helppoa havaita. Joitain mittareita on kehitetty, jotka sen havaitsevat, ainakin entisen Neuvostoliiton alueella. Teknologian kantilta asian tiimoilta ei kyllä ole kuulunut omiin korviini mitään uutta viime aikoina.

Kyse on siis säteilylinjoista jotka kulkevat maapallon magneettisten napojen mukaisesti pohjois-etelä suunaassa ja myös itä-länsi suuntiin. Näin ollen ne siis muodostavat ruudukon. Pohjoisen havumetsävyöhykkeen alueella ruudukko on tiheimmillään, noin 3m välein. Tämä tarkoittaa sitä, että maasäteilyä osuu jokaiseen kotiin.
Ennen vanhaan talojen nurkkiin laitettiin kuparikierukoita, jotka maadoittivat säteilyn. Nykyään on opittu, että ihmisille haitallisen osan säteilystä pystyy asunnosta poistamaan henkisellä käskyllä. Ei siis kaikkea, vain sen haitallisen osan. Asunnon ulkopuolella olevaan säteilyyn ei ole lupaa puuttua, se kuuluu luonnolle.

Maasäteily on tärkeä osa luontoa ja siitä hyötyvät eläimistä mm. muurahaiset, lepakot, käärmeet ja kissat. Niiden kehojen energiavaraus on sellainen, että ne tankkautuvat siitä. Käärmeiden pesä on maasäteilylinjan risteyksessä ja sen voimalla ne selviävät talvesta.

Iso muurahaispesä on aina maasäteilyristeyksessä. Sen avulla pesä pysyy talvella sulana. Polut kulkevat linjoja pitkin ja siitä muurahainen saa kokoonsa nähden ylivertaiset voimansa.

Jos menet luonnontilaiseen metsään, niin huomaat, että siellä on hyvä järjestys. Havupuut kulkevat suorissa riveissä seuraten maasäteilylinjoja. Isot puut ovat aina linjojen risteyksessä. Lehtipuut taas ovat ruutujen välissä. Poikkeuksen tekee pihlaja.

Maasäteily nousee maan sisältä ylöspäin, 500km syvyydestä aina 15km korkeuteteen ja siroaa sieltä sitten takaisin maanpinnalle.

Luonto on ihmeellinen näkymättömältä puoleltakin.

Haitallisen maasäteilyn poistaminen sisältyy aina kuntoutukseen ilman eri mainintaa💗

Suositut julkaisut